۵ نکته برای طراحی سایت تجاری زیبا
کسبوکارهای کوچک نیاز به طراحی سایت هایی قوی دارند که به اطلاع رسانی و فروش محصولات بالقوه به مشتریان کمک کنند. شما میتوانید با استفاده از این ۵ نکته طراحی سایتی موفقیت آمیز داشته باشید.
آیا صاحب کسبوکار و به دنبال طراحی سایت هستید؟ برای شخصی که آشنایی چندانی ندارد، کل این فرآیند میتواند ترسناک و گیج کننده به نظر برسد. تسلیم نشوید! از این ۵ نکته استفاده کنید تا کار برایتان راحت تر شود.
۱) توجه به کیفیت طراحی سایت به جای کمیت
زمانی که نوبت به طراحی و توسعه یک وب سایت میرسد، بسیاری از صاحبان کسبوکار های کوچک زیاده روی میکنند. اغلب با صاحبان کسبوکارهای کوچک که امکانات و صفحات سایت خود را برای طراحی لیست میکنند صحبت میکنم، اما بودجه کافی برای طراحی آن را ندارند.
این ایرادی ندارد. زمانی که برای کسبوکار کوچک خود سایت راه اندازی میکنید، کیفیت بر کمیت ارجحیت دارد. بهتر است با یک سایت کوچک و با کیفیت کار را شروع کنید، تا این که برای طراحی یک سایت بزرگ منابع خود را صرف کنید. چرا؟ چون شروع کوچک به معنای صرفه جویی در هزینه های شماست، چون شما یا طراح وبسایت شما کار کمتری برای انجام دادن خواهید داشت. همچنین این به شما توانایی تمرکز زمان، انرژی و پول بر روی ساخت مهم ترین بخش های وبسایت را میدهد، مانند:
اطمینان از لود سریع سایت (زیر ۳ ثانیه)
بهینه سازی سایت برای موبایل (ریسپانسیو)
ایجاد تجربه مشتری مناسب با اطلاعات سایت
۲) دکمه فراخوان یا «call to action» قوی و واضح در طراحی سایت
شما باید سایت خود را به منزله یک فروشنده ببینید؛ کار آن ایجاد سرنخ فروش برای کسبوکار شماست. تنها راهی که میتواند از پس این کار بر آید این است که دکمه فراخوان (CTA) قوی و مشخص داشته باشد. بهترین CTAها به سرنخ فروش انگیزه میدهند که قدم بعدی را برداشته و چیزی که میفروشید را بخرد. در این جا تعدادی از CTAهای خوب و انگیزه بخش ارائه شده است:
«همین امروز برای مشاوره رایگان با ما تماس بگیرید»
«مشتریان جدید برای خرید اول خود ۱۰% تخفیف میگیرند، امروز تماس بگیرید تا این تخفیف را از دست ندهید»
«تخفیف ۶۰ هزار تومانی با آوردن این کوپن تخفیف. همین امروز کوپن را بیاورید و تخفیف بگیرید!»
اگر کسبوکار شما نمیتواند از جملات انگیزه بخش در دکمه فراخوان استفاده کند، باز هم یک راهکار دارید. شما میخواهید مطمئن شوید که CTA شما کاملا مشخص است و به قسمتی هدایت میشود که از طریق آن سرنخ فروش میتواند با شما ارتباط برقرار کند.
این قسمت میتواند یک فرم تماس، شماره تلفن یا حتی آدرس ایمیل باشد. هر چند، برای به حداکثر رساندن سرنخ های ایجاد شده در وبسایت لازم است CTA را در محلی از وبسایت قرار دهید که به خوبی دیده شود. محل های مناسب قرارگیری دکمه فراخوان شامل: پر رنگ کردن دکمه در نوار منو، وسط صفحه در زمان بارگذاری سایت یا در نوار کناری سایت است.
۳) یک تصویر بیش از هزاران کلمه ارزش دارد
یک وب سایت خوب (وبسایتی که بیشترین سرنخ را ایجاد میکند) از محتوا و رسانه (مانند تصویر و ویدیو) به صورت همزمان استفاده میکند تا داستان کسبوکار شما را بیان کند. بسیاری از کسبوکار های کوچک بخش محتوایی را درست اجرا میکنند اما از قسمت رسانه غافل میشوند، که به همان میزان اهمیت دارد. یک تصویر میتواند خدمات شما را بهتر از هر چیزی که مینویسید، بفروشد. در این جا برخی مثال ها ارائه شده اند:
اگر یک رستوران دارید، باید تصاویری از موارد داخل منو ارائه دهید تا بازدید کننده ها غذاهای شما را هوس کنند.
اگر یک شرکت حقوقی دارید، باید تصویر تمام پرسنل خود را در سایت منتشر کنید تا ایجاد اعتماد کنید.
اگر یک فروشگاه لباس دارید، باید تصاویر تمام لباس های موجود را تهیه نموده در وبسایت نمایش دهید.
زمانی که نوبت تصمیم گیری در مورد خرید محصولات توسط مشتری میرسد، تصاویر به فروش محصولات کمک میکنند. تصاویر میتوانند دلیل انتخاب کسبوکار شما به جای کسبوکار رقیب شما باشند.
۴) وارد ذهن مشتری شوید
زمانی که سایت تجاری کوچک خود را طراحی میکنید، مهم ترین و همچنین ساده ترین سوالی که میتوانید از خود بپرسید این است که: «زمانی که مشتری به سایت میآید به چه اطلاعاتی نیاز دارد؟» پاسخ به این سوال میتواند اساس طراحی سایت شما را تعیین کند.
اگر برای پاسخ به این سوال گیج شده اید، نگران نباشید. بهترین کاری که میتوانید بکنید این است که از مشتریان کنونی خود بپرسید که آیا در چند ماه گذشته سراغ وبسایت شما رفته اند یا خیر. اگر پاسخ مثبت است به دنبال چه اطلاعاتی بوده اند؟ این به شما کمک میکند تا بفهمید سایت شما نیاز به چه محتوایی دارد.
۵) ریسپانسیو بودن طراحی سایت بر روی موبایل و زمان بارگذاری سریع از ضروریات هستند
زمانی که نوبت به بخش فنی طراحی سایت میرسد، چیز خیلی زیادی لازم نیست. کافیست اطمینان حاصل کنید که طراح سایت شما آن را برای موبایل بهینه سازی کرده است و سایت شما زیر ۳ ثانیه لود میشود. مرور صفحات وب با استفاده از موبایل در حال پیشی گرفتن از مرور آن ها با رایانه است و با این که کاربر به محتوای یکسانی دسترسی پیدا میکند، موبایل بسیار کوچکتر است و دسترسی محدودتری به اینترنت پرسرعت دارد.
این بدان معناست که وبسایت شما باید برای صفحات کوچک مناسب باشد و سریع بر روی آن ها بارگذاری شود؛ در غیر این صورت کاربران وبسایت شما را ترک خواهند کرد! در مطالعه ای که توسط شرکت Adobe انجام گرفت مشخص شد که ۳۹ درصد از افراد از کار کردن با وبسایتی که تصاویر در آن ها لود نمیشود یا زمان زیادی برای لود آن ها طول میکشد، پرهیز میکنند.
نتیجه گیری
طراحی و توسعه سایت برای کسبوکار کوچک نباید کاری سخت و طاقت فرسا تلقی شود. ۵ نکته کلیدی بالا را به یاد داشته باشید تا نه تنها سایتی زیبا، بلکه همچنین دریچه ای برای ورود مشتریان جدید داشته باشید!